diumenge, 5 de maig del 2013

El Moment "Friki" de la Setmana #169

El friki de la setmana ens arriba de la mà dels alemanys Guano Apes, una banda de metal alternatiu que incorpora elements del pop i del rap als seus sons. Formats l'any 1994, van debutar tres anys després amb el disc Proud Like a God, d'on diverses cançons van servir per diferents bandes sonores de pel·lícules i, una d'elles, per acompanyar el campionat mundial de snowboard del 1998.

Després d'aquest gran èxit, l'any 2000 van editar Don’t Give Me Names, que els hi va seguir proporcionant encara més fama i, tres anys després, va veure la llum Walking on a Thin Line. Després de la gira de presentació del disc, l'any 2005 la banda va aturar la seva activitat... però el 2009 es van tornar a reunir tots els membres originals (mai han canviat de formació) per fer una sèrie de concerts, i la història de Guano Apes segueix creixent amb l'edició, el 2011, del disc Bel Air i amb la confirmació de que la banda es troba composant nous temes per gravar el seu cinquè disc.

Quedem-nos amb un tema del seu segon àlbum, Don’t Give Me Names; en ell hi trobem una versió dels també alemanys Alphaville, qui van debutar l'any 1984 amb el disc Forever Young. A part del tema que li dóna nom al disc, un altre dels singles que es van desprendre va ser el tema Big in Japan, arribant al Top 10 de gairebé totes les llistes d'èxits europees i americanes i venent més de 250 mil còpies. S'han fet un munt de versions d'aquest tema, però avui us deixem amb la que van fer Guano Apes l'any 2000, amb un videoclip amb parts gravades a Barcelona! Aquí teniu aquesta cover de Big in Japan!!