diumenge, 14 d’octubre del 2012

El Clàssic de la Setmana #150

L’any 1996, tres amics d'institut formaven a Kitee, Finlàndia, la banda de metal simfònic Nightwish. La banda va anar guanyant popularitat amb la formació que més es recorda: Tarja Turunen a la veu, Emmpu Vuorinen a la guitarra, Marco Hietala al baix, Jukka Nevalainen a la bateria i Tuomas Holopainen, líder i fundador, als teclats.

Al 2005, Tarja Turunen va ser convidada a deixar la banda per emprendre la seva aventura en solitari i Anette Olzon va entrar al 2007, procedent de la banda Alyson Avenue; amb ella han gravat els dos darrers discos, Dark Passion Play i Imaginaerum.

A finals de setembre d'enguany, Anette no es trobava en condicions d'actuar i va ingressar a l’hospital: allà es va assabentar de que la banda havia seguit endavant amb el concert, reclutant a Elize Ryd, d’Amaranthe i a Alissa White-Gluz de The Agonist per posar veu a la seva música; els finlandesos estaven de gira americana amb Kamelot i les dues vocalistes feien els cors a la banda americana.

L’1 d’octubre es va fer oficial el comunicat de la banda on s’anunciava que Anette Olzon deixava de formar part de Nightwish i que Floor Jansen, ex vocalista d’After Forever i actualment a Revamp, acabaria la gira amb els finlandesos. Tot pot venir provocat per unes declaracions que Anette va fer al seu blog personal, on deia que no li semblava bé el que havia fet la banda.

Nightwish va debutar l’any 1997 amb el seu disc Angels Fall First, on s’inclou el primer single de la banda i tema que va donar pas al seu primer videoclip, escàs en recursos. El tema en qüestió és The Carpenter.