dilluns, 29 d’octubre del 2012

Concert Kamelot + Xandria + Triosphere + Blackguard

El proper divendres 9 de novembre, la Sala Razzmatazz 2 acollirà un nou concert internacional, arribat de la mà de Madness Live! Productions: a partir de les 19h podrem gaudir de quatre grans bandes que descarregaran els seus temes convertint una nit de divendres qualsevol en una gran nit de heavy metal.


La primera banda que volem destacar seran els canadencs Blackguard, una banda de folk i death metal èpic formada l'any 2001 a Montreal. Es van donar a conèixer sota el nom de Profugus Mortis i arribant a obrir el show de gent com Kataklysm, Unexpect i, fins i tot, per Yngwie Malmsteen en una gira per Canadà. L'any 2007 van debutar amb el disc So It Begins per, posteriorment, guanyar el Myspace Band Contest i signar amb Nuclear Blast.

En aquell moment canvien de nom per l'actual i decideixen anomenar el primer disc amb el segell alemany Profugus Mortis, en honor al nom original de la banda. Temps després de seguir girant amb bandes com Ensiferum, Therion, Lacuna Coil i moltes altres, el 2010 anuncien que canvien de segell per firmar amb Victory Records. Amb ells, el passat 2011 va veure la llum el disc Firefight, que presentaran a casa nostra. En ell hi trobem la força de temes com el que li donen nom al disc!


Una altra de les bandes que podrem veure en directe són els noruecs Triosphere. Aquesta banda de heavy metal melòdic i progressiu es va formar a la localitat de Trondheim l'any 2004, sent un trio; només un any més tard van sorprendre a tothom editant la seva primera demo, Deadly Decadence i, un any després, al 2006, debutaven amb l'edició mundial del disc Onwards.

Han tocat amb gent com W.A.S.P. (que vindran a celebrar els seus 30 anys el proper 13 de novembre, també a Razzmatazz 2 i gràcies a Madness Live! Productions), Kotipelto, Jorn, Arch Enemy o Destruction, entre d'altres. El passat 2010 van editar el segon àlbum: The Road Less Travelled, del que podrem escoltar més d'un tema. Tot i això, potser deixen caure alguna cançó nova, ja que pel proper 2013 s'espera l'edició d'un nou disc! Un dels temes que han presentat recentment amb un videoclip és aquest Marionette!


El passat mes d'abril, els alemanys Xandria ens van visitar en una gira conjunta amb Epica i Stream of Passion; però en aquella ocasió, degut a una malaltia de la vocalista Manuela Kraller, no van poder actuar. Per tant, esperem que aquesta sigui la definitiva per poder veure'ls damunt d'un escenari aquest 2012. La banda es va formar l'any 1994 com una banda de metal simfònic i gòtic per, actualment, practicar un estil més proper al power metal simfònic, deixant una mica de banda els aspectes més foscos de la seva música.

Han patit diversos canvis en la formació al llarg de la seva història, passant per ella Lisa Middelhauve i el seu marit Nils Middelhauve, a la veu i baix respectivament. Nils ha deixat la banda aquest mateix 2012 i, actualment, es troben buscant un nou baixista. Fins el moment han editat cinc discos d'estudi, sent Neverworld's End, la més nova edició i el primer disc amb Manuela Kraller a la veu. Dins de l'àlbum hi trobem temes com aquest Valentine, el primer single i presentació de la nova vocalista!


I, els caps de cartell del show proposat per Madness Live! Productions són, ni més ni menys, que els renovats Kamelot. La banda americana es va formar l'any 1991 a Tampa, Florida, de la mà del guitarrista Thomas Youngblood i el bateria Richard Warner. La primera formació de la banda la tancaven Sean Tibbets al baix (qui va tornar el passat 2009 a la banda, després de 17 anys) i Mark Vanderbilt a la veu; no va ser fins 1993 que la banda va incorporar al teclista David Pavlicko. Però la formació que més es recorda és la formada per Thomas Youngblood a la guitarra, Glen Barry al baix, Oliver Palotai als teclats, Casey Grillo a la bateria i el gran Roy Khan a la veu.

Durant la tardor de 2010, Khan anuncia la seva marxa de la banda per dedicar-se a la seva família i a altres assumptes; però la banda no deixa de donar concerts amb l'ajuda de Fabio Lione (Rhapsody of Fire) i Tommy Karevik (Seventh Wonder) en l'apartat vocal. Finalment, la banda ha anunciat a aquest últim com el nou vocalista de Kamelot, amb el qui han gravat i editat el disc que vindran a presentar: Silverthorn. El disc és una obra d'art, com les darreres edicions de la banda, amb un estil molt semblant i un gran Karevik a la veu. Ara, haurem d'esperar al 9 de novembre per poder veure com sonen els clàssics de la banda amb el nou vocalista. Però no deixeu d'escoltar el nou disc, que val molt la pena, com ho demostra el primer single: Sacrimony (Angel of Afterlife), amb les col·laboracions de les vocalistes Elize Ryd (Amaranthe) i Alissa White-Gluz (The Agonist)!


El proper divendres 9 de novembre teniu una cita a Sala Razzmatazz 2, on es preveu un gran concert de heavy metal molt variat i de gran qualitat! Encara no teniu prou motius per venir?